לפני שאתם מחליטים שאתם מעוניינים להקים את הבלוג שלכם, עליכם לדעת דבר חשוב – בחירת נושא לבלוג. במילים אחרות, מה יהיה התחום או העיקר עליו ייכתב הבלוג.
בחירת נושא לבלוג הוא שלב חשוב ביותר, משום שנושא נכון יכול להשפיע משמעותית, על השאלה האם הבלוג יצליח או לא.
נקודות שיש לשים לב בבחירת נושא:
1. התשוקה שלכם
כאשר אנחנו אוהבים מה שאנחנו עושים, הדבר מצליח יותר. זה עובד בכל מקום וגם בעת בחירת נושא לבלוג. כדאי מאוד לבחור נושא שבוער לכם בעניים ויש לכם תשוקה לכתוב, לפרסם ולעדכן את הקוראים שלכם.
2. הידע או הניסיון שלכם
בחירת נושא המבוסס על הידע (או הניסיון) שלכם יכול להועיל לכם רבות. בצורה כזו, תוכלו לכתוב על כל פרט ופרט השייך לנושא עד לרמות דיוק גבוהות. הקוראים מהצד שלהם, יכירו בכם כמומחים בתחום בעלי ידע וניסיון רב.
3. הרצון ללמוד
גם אם יש לכם תשוקה לנושא מסויים, ומצד שני יש לכם ידע בנושא אחר, אין זה מחייב אתכם. במידה ויש לכם רצון ללמוד נושא מסויים, נניח "איך לעבוד מהבית", אתם יכולים ללמוד עליו ולכתוב על הנושא הזה. תוכלו גם לשלב תוך כדי למידה עם ניסיון והצגת התוכן לציבור הרחב לאחר שהוכחתם איך זה עובד.
4. קהל היעד
אולי זו הנקודה החשובה ביותר, היא לבחור נושא תוך כדי התחשבות והבנה מי קהל הקוראים של הבלוג. אותם אנשים, הקוריאים בבלוג שלכם, הם אנשים שצריכים להביע עניין בתכנים המפורסמים אצלכם. כדאי מאוד להגדיר את קהל היעד, כדי להבין מה הנושא המדוייק שמעניין אותם.
נניח ואתם מעוניינים בתכנים עבור מנהלי חשבונות / כספים בחברות, כתיבה על נושאים כמו איך להרוויח כסף בגוגל, יהיה פחות רלוונטי עבורם, והם ירצו תכנים בנושאי תזרים מזומנים, ניהול כספים וכדומה.
5. עניין לציבור
למרות שמנהלי כספים עשויים להיות קהל היעד שלכם, אין זה אומר שהם יביעו עניין בתוכן שלכם. זאת אומרת, בעת בחירת הנושא, כדאי לערוך מחקר שוק לגבי הנושא, האם מחפשים אותו במנועי חיפוש או ברשתות חברתיות, האם מדברים עליו בקבוצות וקהילות שונות וכדומה.
6. היקף הנושא
נקודה נוספת שיש לשים אליה מהו היקף הנושא שעליו תכתבו. התמקדות בנושא מסויים יכול להיות מועיל שכן אתם מציגים את המומחיות שלכם בנושא ויש קוראים וקהל יעד, אך נושא ממוקד מידי יכול לגרום לבעיות שלא תוכלו למצוא נושאים על מה לכתוב. מצד שני, נושא לא ממוקד, פחות מועיל ואפקטיבי, אך מנגד יש הרבה על מה לכתוב.
לכן, כדאי לבחור נושא לא ספציפי מדי ולא כללי מדי. בלוג על מכשיר אייפון זה נחמד, אך בלוג על מכשירי סלולר (סמארטפונים) יכול להיות טוב יותר, בלוג על טכנולוגיה, כאשר אתם כותבים רק על טלפונים ניידים, לא טוב כלל.
7. רלוונטי ועדכני
לא פחות חשוב לדעת האם הנושא שעליו תכתבו הוא נושא חדשני / עדכני או נושא עתיק. יכול להיות מאוד מעניין לכתוב על קלטות וידיאו / אודיו, רדיוטייפ ונושאים אחרים של לפני שנות האלפיים. מנגד, אין זה חובה לכתוב על נושאים דמיוניים שאולי ייצאו לשוק עוד 20-30 שנה.
כדאי מאוד לבחור שהנושא יהיה עדכני, לא משנה מה גילו של הנושא, האם זה כלכלה או טכנולוגיה, העיקר שיהיה רלוונטי.
נושאים לבלוג לדוגמה
אם כבר כתבה על נושא לבלוג, אז למה לא לתת כמה דוגמות? הנה כמה מהם:
- טכנולוגיה – אפשר לכתוב על הרבה נושאים, לרבות עדכונים וחדשות על מוצרים חדשים, סקירה וביקורות על מוצרים, מדריכים שונים ועוד.
- צרכנות – אפשר לכתוב על נושאים צרכניים שונים, איך לחסוך במים, איך לקנות מוצרים זולים, איך לקנות באתרי קניות ועוד.
- בריאות – אפשר לכתוב על נושאי בריאות רבים, פעילות גופנית, תזונה נכונה, אורח חיים, שגרת חיים ועוד.
- יופי – אפשר לכתוב על נושאי טיפוח ואסתטיקה לנשים או לגברים.
- אופנה – אפשר לכתוב על הנושאים המעניינים בתחום האופנה, ביגוד והנעלה חדשים, מותגים, תכשיטים וכדומה. אפשר לכתוב סקירת מוצר, מדריכים ועוד.
- בלוג של חברה – עסק יכול ליצור לעצמו בלוג ולכתוב על התכנים בתחום שלו, אפילו תכנים בנושא אופן השימוש במוצרים או בשירותים שלו.
- זכויות ציבור – אפשר לכתוב גם על זכויות ציבור שונה, בהתאם לנושא. לדוגמה, אילו זכויות יש לעובדים, זכויות לבוחרים בבחירות, זכויות משפטיות או כלכליות ועוד.
- דת ואמונה – אפשר לכתוב על תכנים שונים בנושאי דת, מסורת, שיעורים, פרשות שבוע ועוד.
ועוד ועוד.
עד כאן להיום, אם יש לכם נושא מעניין, תוכלו לכתוב אותו ממש כאן באזור התגובות ונשמח לפרסם את זה 🙂