יש לכם בלוג או אתר מבוסס וורדפרס? יש תוספים רבים שיכולים להרחיב את היכולות ולהציע כלים מעניינים למטרות רבות. התוספים עונים על נושאים רבים בהם מערכת וורדפרס עצמה לא מקנה שירות או פיתרון מובנה.
אגב, יש תוספים בחינם ויש בתשלום והכתבה על התקנת תוסף יכולה לעזור לכם עבור שתיהם.
מה זה בכלל תוסף / פלאגין?
תוסף, פלאגין או הרחבה – הוא כלי שמציע פיתרון או שירות בנוסף למה שמערכת וורדפרס מציעה. מערכת ניהול תוכן וורדפרס (WordPress) נועדה למטרה כמו שהשם שלה רומז – לניהול תוכן. כלומר, כתיבה, עריכה, מחיקה, אחסון, שימוש והצגת התוכן במערכת אחת.
אבל לפעמים הכלים המובנים של המערכת אינם מספיקים. לכן, וורדפרס מאפשרת לחבר כלים חיצוניים שמרחיבים את היכולות של המערכת. למידע נוסף וכללי ניתן לקרוא בכתבה על תוסף וורדפרס.
הוספת תוסף וורדפרס אפשרית גם לגבי תוספים בחינם, מספריית התוספים של אתר WordPress.org או תוספים בתשלום שנרכשו אצל מפתח מסויים או אתר למכירת תוספים.
איך להתקין תוסף וורדפרס?
אפשר להתקין תוסף וורדפרס ב-2 דרכים שונות. אלו הן הדרכים:
1. תפריט תוספים בלוח הבקרה של הבלוג
השיטה הטובה ביותר להתקנת תוספי וורדפרס היא על ידי לוח הבקרה של הבלוג או האתר שלכם. זוהי גם השיטה הפשוטה והמהירה ביותר. שיטה זו מיועדת גם לתוספים בחינם וגם לתוספים בתשלום.
כדי לעשות זאת, יש לגשת אל התפריט הצדדי "תוספים" ואז ללחוץ על "תוסף חדש". כאן יש 2 אפשרויות:
א – התקנה מתוך ספריית התוספים
בעמוד "תוסף חדש" ניתן להתקין באופן אוטומטי תוספים שנמצאים בספריית התוספים החיצונים של אתר WordPress. אפשר פשוט לחפש תוסף לפי קטגוריות או לפי הזנה של מילות מפתח מסויימת.
כך זה נראה:

לאחר שמוצאים את התוסף הרצוי, לוחצים על "התקן עכשיו". לבסוף, כדי להפעיל אותו, עליכם ללחוץ על "הפעלה".
זו האפשרות הטובה ביותר להוספת פלאגין חינמי.
ב – התקנה על ידי העלאת התוסף
באותו עמוד "תוסף חדש" יש כפתור שנקרא "העלאת תוסף" המאפשר להתקין תוסף וורדפרס כאשר הוא בקובץ zip. סיומת זו מעידה על קובץ דחוס / מכוון. כך זה נראה:

לאחר העלאת התוסף, לוחצים על "התקן עכשיו" ולבסוף על "הפעלה" כדי להפעיל אותו.
מאיפה מוצאים תוספים וקובץ זיפ (zip)?
- דרך ספריית התוספים של וורדפרס (תוספים בחינם) – he.wordpress.org/plugins.
- דרך מפתח תוספים חיצוני (תוספים בתשלום).
זו אפשרות פחות עדיפה על פני אפשרות א. אך הוא טובה אם אפשרות א לא עובדת או שמדובר על תוסף שנרכש בתשלום.
2. מנהל הקבצים בלוח הבקרה של אחסון הבלוג
זוהי הדרך הנוספת להעלאת תוספי וורדפרס והיא על ידי מנהל הקבצים של לוח הבקרה בשירות אחסון אתרים. זו שיטה פחות מומלצת, פחות מהירה ופחות פשוטה. היא מיועדת גם לתוספים בחינם וגם לתוספים בתשלום.
כאן אפשר לעשות זאת ב-2 דרכים:
- התחברות עם SSH או FTP מהמחשב – אלו שיטות נפוצות להתחברות למנהל הקבצים של השרת שלכם עם כלים שונים כמו FileZilla ואחרים. בעצם, העתקה נעשית באמצעות תוכנה המותקנת אצלכם במחשב. צריך שם משתמש וסיסמא וכתובת השרת להתחברות בשיטות אלו.
- התחברות למנהל הקבצים אונליין – אם אין לכם אפשרות בשיטה הראשונה או שהיא מסובכת, ניתן להיכנס לממשק הניהול של האחסון ולהיכנס ללוח הבקרה של שירותי האחסון כמו למשל cPanel, בכניסה לכאן ניתן לגשת למנהל הקבצים שנקרא "File Manager".
לאחר מכן, עליכם לגשת אל הדומיין של בלוג שלכם, ואז אל התיקייה שנקראת "public_html", לאחר מכן לתיקייה "wp-content" ואז אל התיקייה "plugins". כאן נמצאים כל התוספים המותקנים אצלכם בבלוג או באתר.
כדי להעלות תוסף, צריך להעביר מהתיקייה במחשב אל התיקייה בשרת האחסון. חשוב לשים לב שהתוסף הוא מכווץ עם סיומת zip. מכיוון שהתוסף מקווץ, יש לחלץ אותו על ידי לחיצה על "Extract" או כפי שהיא כתובה לכם. התיקייה של התוסף תחולץ לתיקייה הראשית ולאחר מכן יש למחוק את הקובץ zip (לחיצה על Delete כשעומדים על התוסף).
בסופו של התהליך, חוזרים לתפריט התוספים בלוח הבקרה שלכם ואז לוחצים על "הפעלה" בתוסף שהותקן.
ניתן למצוא תוספים בחינם דרך ספריית התוספים באתר WordPress.org. לגבי תוספים בתשלום, ניתן למצוא בחיפוש באינטרנט או ברשימת התוספים המומלצים אצלנו.
הגדרת תוסף וורדפרס
לאחר התקנת תוסף וורדפרס, לרוב עליכם גם להגדיר אותו. הגדרת תוסף וורדפרס משמעותו שאתם צריכים להתאים אותו לבלוג שלכם, כך שיתאים לסיבה שבגללה התקנתם את התוסף.