לא פעם נשאלת השאלה החשובה איפה כדאי לפתוח בלוג, תאמינו או לא אבל מענה לשאלה הזו יכול לחסוך לכם זמן יקר ולכן החלטנו על הכתבה הזו. השאלה עוד יותר חשובה במיוחד בעידן של היום, שיש כל כך הרבה פתרונות שונים ומגוונים.
הכתבה הזו תסביר לכם היכן הכי טוב לפתוח בלוג.
מה הכוונה איפה לפתוח בלוג?
כיום, יש מגוון של דרכים איפה אפשר לפתוח בלוג, אפשר לעשות זאת באמצעות מגוון של שירותים שונים כמו מערכות לניהול תוכן, פלטפורמות חיצוניות או אפילו קוד ידני (למי שממש אוהב את זה) יש שירותים חינמיים ושירותים בתשלום, חלקם פשוטים יותר וחלקם מורכבים יותר, וכך הלאה.
אם כבר קראתם את הכתבה על איך לפתוח בלוג, ככל הנראה כבר הבנתם על מה מדובר. השתדלנו לא להרחיב יותר מדי כדי להישאר בקו מחשבה נכון ועל מנת למנוע מהסחת דעת שלא לעניין. אולם הכתבה הזו כן יכולה להרחיב מעט יותר על כך.
לפני הכל, חשוב להבין כי לבחירה על איפה לפתוח בלוג, כלומר המקום והאמצעי דרכו פותחים ומנהלים בלוגים באינטרנט, יש השפעה משמעותית לעתיד. ככל שתבחרו בשיטה נכונה יותר, כך תוכלו להבטיח לעצמכם שקט תעשייתי ארוך יותר ללא בעיות ושינויים שלא לצורך.
אז איפה כדאי לפתוח בלוג?
כאשר בוחנים איפה כדאי לפתוח בלוג, צריך לקחת בחשבון 2 דברים עיקריים:
- סוג שיטת האחסון – האם להתקין את הבלוג על אחסון עצמאי או אחסון מובנה.
- מערכת ניהול תוכן – עם איזו מערכת מנהלים את כל התוכן של הבלוג.
הסבר מורחב על כך כאן.
1. סוג שיטת האחסון
בעולם אחסון בלוגים ואתרים, יש שרת שהוא כמו מחשב בו קיים דיסק. כאשר אתם מנהלים בלוג, הרי שהאחסון כולל את כל הטקסט של הכתבות, התמונות והסרטונים שהם מהווים חלק משטח מסויים מאותו דיקס.
יש 2 סוגים עיקריים, כאשר ההבדל בינהם הוא אחסון הבלוג – שיטת פתיחת בלוג:
אחסון עצמאי
אחסון עצמאי הוא מצב בו אתם רוכשים באופן עצמאי שטח אחסון אצל חברת אירוח אתרים, המאפשרת לרכוש שטח מסויים לטובת הבלוג שלכם. יחד עם רכישת שטח האחסון, רוכשים את השימוש בתוכנות מסויימות כמו למשל תוכנה לניהול שטח האחסון, תוכנה מערכת הפעלה, לוח בקרה וכך הלאה.
ברגע שיש לכם גישה לכל התוכנות הללו, אתם יכולים לפתוח עליו אפליקציות שונות ובין היתר בלוג באמצעות מערכות ניהול תוכן למשל.
מבין יתרונות אחסון עצמאי הם: בעלות מלאה על הנכס, הוספת דומיין או כמה, ניתן להתאים את העיצוב והפונקציונאליות של הבלוג, ניתן להטמיע כלים מתקדמים יותר, ניתן לעבוד עם ממשקים מרוחקים ועוד.
החיסרון: זה עולה כסף. אבל.. כיום מדובר על כמה עשרות שקלים לחודש וזה יוצא די זול.
אחסון מובנה
אחסון מובנה הוא אחסון הבלוג על גבי גוף מסויים שמציע אפשרות להקמת בלוגים. כלומר, זה סוג של אתר שהוא מאפשר לפתוח על גביו בלוגים. זה נשמע מעולה, ללא צורך לרכוש חבילת אחסון אצל חברת אירוח אתרים, אך מנגד עלולה להטעות.
במקרה כזה, לרוב מדובר על מערכת סגורה לבניית בלוגים. כמו למשל, בלוגר של גוגל, ויקס, וורדפרס.קום וכך הלאה.
מבין היתרונות של אחסון זה שהוא ניתן לרוב ללא תשלום, או חבילה בסיסית ללא תשלום.
מבין החסרונות הוא המוגבלות של המערכות הללו, אי גמישות, אי אפשרות לעבוד עם עיצוב או פונקציונאליות, לרוב החבילות בתשלום, הרבה יותר יקרות מחבילה של אחסון עצמאי.
2. מערכת ניהול תוכן
אחסון עצמאי או מובנה בפני עצמו זה רק חלק 1, החלק השני ובלתי נפרד ממנו הוא מערכת ניהול תוכן. זוהי מערכת באמצעותה מנהלים את כל התוכן שאתם מפרסמים בבלוג שלכם, כמו למשל את הכתבות השונות, התמונות השונות, סרטונים, תכנים נוספים, כלים ועוד.
מערכת ניהול תוכן מסייעת גם בהקמה של אתרים וממשקים מורכבים יותר וכמובן היא עוזרת:
- לבלוגר להציג כלים ולוח בקרה שבה יוכל לכתוב כתבות, לערוך ולמחוק אותם.
- למשתמש להציג את התוכן של הבלוג, בהתאם לעיצוב והפונקציונאליות.
- למפתח ומנהל האתר, להציג את היכולות לערוך את הקוד ולנהל את בסיס הנתונים.
יש כמה סוגי מערכות לניהול תוכן:
- וורדפרס – המערכת המומלצת עלינו, היא קלילה, פשוטה ופופולארית ביותר.
- ג'ומלה – מערכת מאפשרת לנהל תכנים בדומה לוורדפרס.
- דרופל – מערכת מורכבת יותר ומוסדית בעיקר לשימוש גופים ומערכות קשות מדי.
- בלוגר – מערכת פשוטה של Google לניהול בלוג.
- טאמבלר – רשת חברתית של בלוגים.
- מדיום – מערכת לניהול בלוג ומהווה רשת חברתית של בלוגים.
- מדיה ויקי – מערכת ליצירת בלוגים ואתרים כמו ויקיפדיה.
- ויקס – מערכת לבניית אתרים פשוטים ובלוגים.
- ועוד – יש עוד הרבה מערכות שונות, חלקן אף מיועדות למטרות ממוקדות יותר כמו מערכת מסחר אלקטרוני, מערכת ניהול פורומים ועוד.
אז איפה הכי כדאי לפתוח בלוג?
כמו שכתוב זאת לאורך כמה כתבות, הטיפים והמידע שאנחנו מוסרים כאן, על מנת לסייע לכל בלוגר להקים את הבלוג שלו באופן מצליח, מאפס וללא ידע בכלל.
הדבר שנראה הכי לעין הוא לחסוך בכסף (כמה עשרות שקלים בחודש) וללכת על פתרונות חינמיים ואולי גם מערכות שלא בהכרח טובות. אבל… זה לא מה שהכי טוב לעשות.
אנחנו ממליצים לחשוב שוב ולקחת את הבלוג שלכם כמה צעדים קדימה. אם אתם מעוניינים להקים בלוג שיהיה כאן לכמה שנים טובות, כדי שתוכלו להיראות מקצועניים בתחום שלכם, כדי שתוכלו להציג את המומחיות והמקצועיות שלכם וכדי שבסופו של דבר תוכלו גם להרוויח ממנו כסף.
גם הבלוג שלנו, הוקם על גבי תשתית של אחסון בלוגים בתשלום ועם מערכת וורדפרס. לכן:
- בחרנו וורדפרס כי אנחנו עובדים עם המערכת הזו כבר מעל 5 שנים, על ידי בלוגים ואתרים אחרים.
- בחרנו אחסון בלוג בתשלום כי חשוב לנו להיות הגמישות של ניהול בלוג באופן חופשי ולא מוגבל וכמובן אפשרות לצורך גדילה בעתיד.
תמיד תחשבו מה המטרה ולאן אתם שואפים, הדבר הזה יעזור לכם לקבל החלטה נבונה יותר. אם אתם מעוניינים בהקמה של בלוג מקצועי, אנחנו מציעים לכם לקרוא את הכתבה שלנו על איך להקים בלוג מצליח מאפס. הכתבה הזו מורכבת מתתי כתבות, כך שתוכלו גם לקרוא ולעיין בתוכן עם חשיבה עמוקה ומידע מקיף יותר.