איך להעביר אתר וויקס (Wix) למערכת וורדפרס (WordPress)?

וויקס היא מערכת לבניית אתרים ידועה, עם זאת, בעלי אתרים רבים שומעים על ההצלחה של וורדפרס ומעוניינים לדעת איך להעביר אתר לשם. אחד הסיבות להעברת אתר הוא שמערכת ניהול התוכן וורדפרס, היא מערכת פתוחה וחופשית ומובילה בכל העולם. אך יש עוד יתרונות נוספים.

מטרתה כתבה זו לסייע להבין איך להעביר אתר ויקס למערכת וורדפרס, מהם היתרונות בכך ועוד.

למה להעביר אתר וויקס למערכת וורדפרס?

וויקס היא מערכת לבניית אתרים ידועה ומוכרת בעולם, היא במקור חברה ישראלית. כמובן שאיננו מתכוונים לפגוע בשמה הטוב של החברה ויש לנו לקוחות שיש להם אתרי וויקס שאנחנו גם מסייעים להם. אולם, כגוף מקצועי העוסק בענף חשוב שנספר בקצרה ללא פירוט נרחב על החסרונות והיתרונות.

ראשית, וויקס היא מערכת סגורה לבניית אתרים. יש לה תכונות מוגבלות, פחות נוחות, יש מעט שליטה באתר במיוחד על האחסון עצמו, כלי אבטחה, גיבוי, קידום במנועי חיפוש ועוד. חלק מהתכונות עולות סכום נוסף וחלקן לא אפשריות.

שנית, וויקס ידועה כמערכת שמתאימה לאתרים קטנים יחסית, אך ככל שאתם גדלים עם הזמן, הקושי להתנהל עם המערכת גדלה. במיוחד כאשר מדובר על אתרים דינאמיים, כאלו עם הרבה תוכן, בלוג מקצועי ועוד. היא כן יכולה להתאים לאתרים סטטיים וכאלו עם מיעוט בתוכן.

שלישית, כסף. המחיר שתידרשו לשלם על אותם שירותים הם גבוהים יחסית לעומת שירותים אחרים. יש עוד כמה הבדלים, אך לא נפרט אותם, זו לא מטרת הכתבה.

בזמן זה: וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן חופשית, ניתן להתקין אותה כמעט על כל שירותי אחסון אתרים, היא מתאימה לאתרי בלוגים, אתרים סטטיים, אתרים מורכבים ואתרי מסחר אלקטרוני. היא המערכת הפופולארית ביותר בעולם ומחזיקה נתח שוק עצום מכל האתרים בכלל וממערכות ניהול תוכן בפרט.

לגבי המחיר, הוא משתנה לפי הדרישה, אחסון אתר, שירותים נלווים ופתרונות בניית אתרים (כלים, תבניות ותוספים).

אז איך מעבירים אתר וויקס למערכת וורדפרס?

עוד חיסרון אחד שלא אמרנו… אין דרך ישירה להעביר / לנייד / להעתיק / לייבא – אתר וויקס לאתר וורדפרס. אז למה החלטנו לכתוב את הכתבה הזו? כיוון שיש דרך עקיפה להעביר אתר לוורדפרס ויש כמה נקודות שאתם חייבים לדעת בעת העברה לוורדפרס והם:

  • עיצוב – אם אתם ממש רוצים את העיצוב שלכם בוויקס או עיצוב די דומה, אתם יכולים לעשות זאת בוורדפרס. כמובן, שיש עלות פיתוח מסויימת שחשוב להכיר בה – אבל זה אפשרי. לרוב אפשר לעצב אתר בצורה שהיא מקצועית יותר.
  • פונקציונאליות – אם יש תכונות שחשובות לכם באתר Wix, אפשר לפתח זאת גם בוודפרס. לרוב אפשר לפתח כלים מותאמים יותר אישית, או כלים אחרים עם אותה מטרה.
  • בניית אתר – מישהו צריך לבנות לכם אתר אתר הוורדפרס, אפשר לפנות לגורם עם ניסיון כמונו. אלא אם כן, אתם בונים אתרים פשוטים יותר ולהשתמש בתבניות וכלים במחירים נמוכים למדי.
  • אחסון – צריך לרכוש אחסון לאתר החדש בוורדפרס, הדבר לא בעייתי שכן המחירים זולים יותר ורובם מותאים לאתרי WordPress.
  • דומיין – לאחר בניית האתר והממשקים שלו, צריך להפנות את הדומיין אל השרתים בהם האתר מאוחסן.
  • הפניית קישורים – רוב הסיכויים שתשתמשו בקישורים אחרים במערכת וורדפרס, כאלו שהם מותאמים אישית. כתוצאה מכן, ייווצרו מצבים בהם גולשים יכולים לגשת לעמוד לא נמצא (404). כדי למנוע זאת, צריך להעביר כל קישור שהיה זמין בויקס לקישור מתאים בוורדפרס.
  • לימוד והדרכה – וורדפרס היא מערכת קלילה להבנה, היא מותאמת לכל השפות בעולם (למיטב ידיעתינו) וכמובן היא מאוד נוחה. לכן גם זמן הלימוד וההבנה בדרך כלל קצר ומהיר.

כמובן, שאם אתם רוצים להעביר אתר ויקס לאתר וורדפרס – תוכלו לפנות אלינו ונשמח לסייע לכם. אם אין לכם אתר ובכל זה נכנסתם לפה – גם לכם נשמח לעזור 🙂

הוספת תגובה

הוספת תגובה

נטולינק Netolink
Logo