החלטתם שאתם צריכים אתר אינטרנט, בלוג או חנות דיגיטלית באינטרנט? מעולה, וכעת עליכם לבחור שירות אחסון אתרים כדי לאחסן את האתר והקבצים החשובים. האחסון הכרחי כדי להציג את האתר שלכם ואת התוכן בו.
כדאי מאוד להכיר מהן הדרישות, הבדלים ומידע נוסף.
מה הדרישות שלכם?
השאלה הראשונה שעליכם לשאול היא מה הדרישות שלכם? בלי שתענו על שאלה זו לא תבינו איך להמשיך קדימה. בשאלה זו הכוונה היא איזה סוג אתר אתם רוצים לבנות? האם הוא יהיה מבוסס על מערכת ניהול כמו וורדפרס, אתר מסחרי כמו שופיפי, בלוג או סוג אחר? איזה דרישות תוכנה וחומרה? סוג אחסון ועוד.
סוג אחסון אתרים שאתם צריכים
ישנם מספר סוגים שונים של אחסון אתרים, אנו נסביר לכם את כולם כך שתוכלו לדעת מה טוב ביותר עבורכם.
אחסון שיתופי (Shared Hosting)
זהו סוג האחסון הנפוץ ביותר. אחסון שיתופי הוא דומה לזה כמו בניין מגורים עם מספר דירות, כאשר המעלית, מדרגות ולובי הבניין הוא משותף לכולם. חברת האחסון שלכם דואגת לשרת ולתפעול שלה. כלומר אחסון שיתופי הוא כזה שכל האתרים שנמצאים באותו אחסון, משתפים זיכרון פנימי שלהם, שטח דיסק וכדומה. הוא מתאים לאתרים קטנים שאין להם הרבה תעבורה ואין להם תצרוכת גדולה של שליחת איימיל ועוד.
שרת וירטואלי פרטי (Virtual Private Server) VPS
בדומה לאחסון משותף, שרת וירטואלי פרטי היא אחסון המאפשר לכם לנהל קצת יותר מאחסון שיתופי, גם הזיכרון גבוה יותר, גם המשאבים הנוספים. אבל ההבדל הוא שאתם צריכים לטפל ולתחזק אותו. הוא מתאים יותר לאתרים בינוניים עם תעבורה גבוהה יותר ואופן שימוש גדול יותר. באחסון זה אתם מקבלים שטח, מערכת ורישיונות הפעלה וכעת יכולים להשתמש בו כאילו שרת רגיל לכל דבר. דבר נוסף הוא שתוכלו להוסיף דומניים כרצונכם. המחיר שלו גבוה יותר מאשר אחסון שיתופי.
אירוח או שרת ייעודי (Dedicated Server / Hosting)
אירוח מסוג זה הוא בדרגה גבוהה יותר משרת וירטואלי פרטי, זה בדומה לרכישת בית/ווילה. אתם לא משתפים שום מידע ומשאבים כמו אחסון פנימי, ואף אחד לא נמצא בשרת שלכם, אלא אם אתם מאפשרים להם, כמו כן רמת האבטחה היא הגבוהה ביותר. הגמישות היא הגבוהה ביותר והיא מתאימה לחברות ועסקים גדולים וכן עבור אתרים גדולים. אתם מקבלים שרת עם מערכת הפעלה ויכולים לעשות שימוש משלכם, ללא גורמים אחרים. המחיר השלו גבוה הרבה יותר משרת וירטואלי.
אחסון ענן (Cloud Hosting)
אחסון ענן הוא סוג אחר של אירוח, כאשר האחסון משתמש בכמה שרתים ואתם יכולים לנהל את כל מה שתרצו באחסון מסוג זה. הוא יכול להתאים לעסקים קטנים וגדולים כאחד והמחירים שלו תלויים בשימוש שלכם, כלומר התשלום הוא לפי שימוש. אחסון מסוג זה מתאים לעסקים שיש מי שיכול לתפעל את האחסון לבד ללא חברת האחסון. כמו למשל חברת קלאודוויז המציעה ויש לנו הנחה לתת לכם.
אחסון וינדוס (Windows Hosting) או אחסון לינוקס (Linux Hosting)?
וינדוס ולינוקס הינן 2 מערכות הפעלה המובילות עבור אחסון אתרים. לינוקס היא מערכת הפעלה יותר פופולארית מהסיבה שהיא גמישה יותר. מערכת הפעלה לינוקס תומכת ביותר מאפיינים וכלים כמו: PHP, MySQL, Python, וורדפרס ועוד. מערכת הפעלה וינדוס תומכת בכלים: ASP, ASP.NET, MSSQL ועוד. על מנת לדעת מה מתאים לכם, עליכם לדעת באיזה שפה ומערכת הפעלה האתר שלכם יהיה, ואז לברר את חברת האחסון על החבילה הטובה עבורכם. יש לציין כי אין קשר בין מערכת הפעלה של המחשב שלכם לבין מערכת הפעלה של האחסון.
שרתי Apache או Nginx
Apache או Nginx הם שרתי HTTP אשר יכולים לשרת גם קבצים סטטים כמו תמונה או קובץ וגם דפים דינאמיים כמו דף של אתר אינטרנט. סעיף זה חשוב יותר עבור המפתחים ומנהלי שרתים ופחות עבורכם. בכל מקרה אם המפתח מבקש לדעת, תשאלו את חברת האחסון.
לוח בקרה של אחסון אתרים
ישנם מספר לוחות בקרה עבור שירותי אחסון הפופולארית ביותר היא: cPanel אשר תומכת במערכת הפעלה Linux, ניהול DNS, אימייל, FTP ועוד. המערכת השניה הפופולארית היא Plesk בדומה ל- cPanel אך היא תומכת גם במערכת הפעלה מסוג וינדוס. באופן עקרוני מי שמתפעל לכם את האתר צריך לדעת להשתמש בלוחות הבקרה הללו, יש לציין כי לוח בקרה של אחסון הוא לא לוח בקרה של מערכת ניהול תוכן כמו וורדפרס.
מערכות ואפליקציות
מערכות ואפליקציות הם כל המערכות שאתם הולכים לעבוד איתם. לדוגמה, וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן, ג'ומלה ודרופל גם כך מערכות ניהול תוכן ידועות. מערכות מסחר אלקטרוני כמו OpenCart ו- PrestaShop ועוד. בדקו אצל חברת האחסון אם המערכת שלכם נתמכת שם, מסיבה שכל מערכת הפעלה כתובה בשפה אחרת יש אחסון שלא יתאים לכם.
תמיכה טכנית
אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לדעת בעת בחירת חברת אחסון אתרים היא תמיכה טכנית. תארו לעצמכם כי התקנתם תוסף או יישום והאתר שלכם קרס, זה נוראי, אבל עוד יותר נוראי אם אין לכם תמיכה טכנית בשעה זו. אם האתר חדש ואין לכם לקוחות שמשתמשים באתר או גולשים, אתם יכולים לסבול קצת. אבל אם האתר שלכם פעיל וברמה בינונית, זה רע מאוד אם לא תתקנו את התקלה במיידי. אם האתר שלכם אינו אתר פשוט או אתר תדמית, בחרו חברת אחסון המאפשרת לכם תמיכה טכנית 24/7. חברות רבות מציעות תמיכה דרך הטלפון, צ'אט עם נציג, אימייל ופתיחת קריאת שירות דרך האתר שלהם.
אבטחה SSL ו- https
חשוב שתדעו אם אתם בונים אתר אינטרנט שהוא מסחר אלקטרוני, עליכם להתקין תעודת SSL, זוהי תעודת אבטחה לצורך מעבר מאובטח של פרטי הלקוחות שלכם כמו מספר כרטיס אשראי ופרטים אישיים נוספים. אנו ממליצים לכם להעביר את האתר ל- https כולו אם הוא פעיל ונכנסים אליו משתמשים. תעודת SSL עולה כסף, ולכן בדקו שחברת האחסון יכולה לאפשר התקנת כל תעודה ללא בעיות. יש אפשרות גם להתקין תעודת SSL ללא תשלום דרך Let's Encrypt.
זמינות שרת
זמינות שרת היא כמה מהפעמים השרת היה זמין. לדוגמה, כדי להיכנס לאתר האינטרנט שלכם. בחרו חברה שזמינות השרת שלה הוא 99.9% ומעלה. אנו ממליצים להימנע חברות שמציעות פחות מ- 99.5%. זמינות שרת של 99.9% כלומר בחודש של 30 יום, האתר שלכם פעיל 29 ימים, 23 שעות, 16 דקות ו- 48 שניות – או במילים אחרות, האתר שלכם לא פעיל בחודש של 30 יום, רק 43 דקות ו- 12 שניות.
גיבוי
כמו במחשב שלכם, אם התקנתם תוכנה חדשה וקרס המחשב, או ביצעתם שינויים ותם רוצים לשחזר גרסה אחרת. בדקו מתי ישנם גיבויים של כל הקבצים שלכם, חשוב מאוד גיבוי בתדירות מאוד גבוה וזאת על מנת שתוכלו במהירות למשוך מידע ולשחזר לגרסה קודמת במקרה הצורך.
HTTP/2
HTTP/2 הוא פרוטוקול המשך ל- HTTP, הוא גרסה חדשה ומהירה יותר. בדקו אצל חברת האחסון שהשרתים שלכם מאפשרים פרוטוקול HTTP/2, הדבר עוזר ליעילות ולמהירות אתר טובה יותר.
כונן SSD
כונן SSD (solid-state drive) בדומה לכונן הסטנדרטי במחשב מאפשר הכנסת זיכרון של הקבצים והנתונים שלכם, זהו בעצם החומרה בכל הנושא של אחסון אתרים. כונני SSD נשלפים מהר יותר ויכולים לאפשר למשוך נתונים מהר הרבה יותר ולכן העדיפו חברות שמציעות כונני SSD.
זיכרון / נפח אחסון
זיכרון או נפח אחסון הוא כמה כל הקבצים שלכם ביחד צורכים מקום. בחרו את החברה שמציע כמות זיכרון גדולה יותר במחיר נמוך יותר, אבל מצד שני דעו כמה באמת מקום אתם צריכים. כמו כן, חשוב לקחת מרווח על מנת שתוכלו לפתח ולהגדיל את האתר ולא לשנות תוכניות כל כמה רגעים.
אפשרות ל-CDN (Content delivery network)
CDN זו רשת של שרתים אשר נמצאים במיקומים שונים ומטרתם היא להתאים את השרת לאותו מיקום ספציפי של הגולש באתר האינטרנט שלכם ובכך בעצם לחסוך זמני טעינה והעלאת תוכן לשרת חיצוני. בדקו חברה שיודעת לספק שירותים אלו, ישנם חברות שמציעות את השירות בחינם וישנם בתשלום. CDN מומלץ מאוד עבור אתרים בינוניים וגדולים עם תעבורה ונפח גדולים.
אימייל מותאם אישית
זהו חלק חשוב שעליכם לדעת, אימייל הכוונה היא תיבת אימייל מותאמת אישית עם הדומיין שלכם, לדוגמה your@company.com, זה שונה מאשר אימייל פשוט וחינם שאתם מכירים כמו gmail.com של Google. כשאתם בוחרים ספק אחסון אתרים, וודאו כי כמה אימיילים אתם יכולים ליצור, ומה שטח האחסון המרבי שלהם.
בסיס / מסד נתונים (Data Base)
בסיס נתונים זוהי דרך המשמשת לאחסון יעיל ומסודר של מאגר המידע וכך זה עוזר לגישה ועיבוד קלים יותר. לרוב מאוחסן בדיסק קשיח וניתן להיכנס אליו דרך לוח הבקרה של האחסון. בחרו חברה המציעה מספר מסד נתונים גדול יותר עבורכם. כמובן שזה חשוב יותר עבור אנשי הפיתוח שלכם.
תעבורה חודשית
תעבורה חודשית היא מספר הכניסות של משתמשים לאתר שלכם או לחילופין מספר ההורדות של הקבצים, ככל שכמות התעבורה גבוהה יותר, תיהיה לכם אפשרות לקבל יותר כניסות לאתר ממשתמשים.
ניהול דומיין
חברות אחסון רבות מציעות דומיין חינם לשנה או הצעה דומה. בנוסף לכך שאתם נהנים, בדקו איך תוכלו לנהל את הדומיין עצמו כמו הוספת כללים שונים עבור, ניהול DNS ועוד.
בונה אתרים
ישנם חברות אחסון שמאפשרות בונה אתרים המאפשר התקנת מערכות ניהול או מערכות מסחר אלקטרוני מהיר יותר ופשוט יותר. זה לא דבר הכרחי ותלוי בצרכים שלכם.
אחסון אתרים מחירים
המחירים של שירותי אחסון שונים לפי סוג אחסון האתר שבחרתם בדרך כלל אחסון שיתופי הוא הזול ביותר בין 1.5$ ל- 25$ בחודש, שרת וירטואלי פרטי (VPS) נע בין 10$ ל-120$. המחיר של אירוח יעודי יכול לנוע בין 50$ ועד ל- 2000$ בחודש, המחיר של אחסון ענן יכול לנוע החל מ-1$ ועד 200$ בחודש.
כשאתם בודקים מחירים מומלץ לבדוק מה המחיר שאתם תשלמו עבור השנה השניה ומעלה. חברות אחסון רבות מציעות מבצעים טובים לשנה הראשונה ומחיר רגיל החל מהשנה השניה.
בהחלט ציינת את כל הדברים החשובים ביותר ךבחירת חברת אחסון אתרים.
הדבר החשוב מכולם הוא התמיכה ואיך מגיעים לתמיכה, אם צריך לשלוח מייל ולחכות כמה ימים או פשוט מתנהלים בצ'אט או שיחת טלפון.