אחד הדברים החשובים והראשוניים ביותר כאשר יוצרים בלוג מצליח, הוא לבחור שם לבלוג – מה שעשוי להשפיע מאוד על ההצלחה שלכם ועל נושאים אחרים נלווים. אנחנו מאמינים ששם הבלוג צריך להתאים בצורה מושלמת למה שאתם הולכים לכתוב בבלוג שלכם ולנושא.
בחירת שם עבור בלוג הוא הליך לא קל, שכן הוא מחייב חשיבה (גם מעבר לקופסה) ועבודה לעבר איתור השם המתאים ביותר. יחד עם זאת, אנחנו מאמינים שהפוסט הזה יסייע לכם, יקל עליכם ויצמצם את החלקים החסרים.
בחירת שם לבלוג – למה חשוב?
שם בלוג הוא השם המזהה אישית ומקצועית את הבלוג שלכם, מבדיל אותו מול אחרים ומהווה נכס עסקי ומקצועי שווה ערך. כמו השם האישי המלא שלכם, המייחד אתכם ומתאים לכם במיוחד – כך גם השם של הבלוג שלכם חייב להיות.
כאשר אנשים חושבים על מידע מסויים, הם יודעים לקבל תשובה אוטומטית לאיזו חברה עליהם לפנות. אלו בין היתר עניינים הקשורים במיתוג וביצירת המותג. למשל:
- אם אתם רוצים לחפש באינטרנט, אז עושים שימוש בגוגל.
- אם אתם רוצים להכיר אנשי קשר חדשים, אז משתמשים בפייסבוק.
- אם רוצים לבצע קניה באינטרנט חושבים לרוב על אמזון או איביי.
- אם רוצים לקנות מוצרים במחירים זולים – חושבים לרוב על אלי אקספרס.
- וכך הלאה..
אצל הבלוגים הנושא מאוד דומה.. אם קהל היעד מעוניין לדעת באילו מקומות כדאי לבקר בפריז או ברומא, סביר להניח הם יחפשו באינטרנט. אבל אם הם יודעים שיש לכם בלוג בנושא טיולים, במיוחד לפריז, לרומא, לאירופה או בעולם כולו – הם יעדיפו לפנות אליכם.
הדבר הגרוע ביותר הוא להתעלם מהשלב של בחירת שם לבלוג. מכיוון שאתם עלולים למצוא את עצמכם לא מצליחים אפילו בגלל דבר כזה, שחשבתם לעצמכם שהוא זניח יחסית.
שם הבלוג שלכם בונה מיתוג, מסייע בהצלחת הבלוג שלכם וגורם לכם להמשיך לפעול לפי התשוקה שלכם ביצירת בלוג מצליח בנושא שלכם. לכן, מאוד חשוב לבחור שם טוב לבלוג שתוכלו להשתמש בו לטווח ארוך.
נקודות שחשוב לשים לב
כאשר אתם בוחרים שם לבלוג שלכם, כדאי מאוד לשים לב לנקודות הבאות:
1. נושא הבלוג שלכם
אם כבר בחרתם נושא לבלוג שלכם, שאמור להיות לרוב לפני בחירת שם, אז יש לכם כבר נקודת פתיחה מסויימת שאיתה אתם יכולים לעבוד. הנושא יכול מאוד למקד אתכם לעבר שם שמתאים לתחום שהבלוג עוסק בו.
אם הבלוג שלכם עוסק בתחום של תיירות, סביר להניח שתרצו להשתמש במילים ובמונחים הקשורים לעולם התיירות. אלא שגם זה הדבר הנכון ביותר לעשות, מסייע בחיזוק הקשר בין נושא הבלוג לבין שם הבלוג.
השם שלנו, בלוגפרס, קשור לנושא שעליו אנחנו כותבים, בלוגים. ולכן גם קל יותר להבין את הקשר בין שם הבלוג לתוכנו.
2. המטרה של הבלוג
המטרה של הבלוג יכולה להשפיע גם על שם הבלוג שלכם. אם למשל המטרה של הבלוג היא להיות פלטפורמה נוספת לאתר שלכם והוא מהווה חלק בלתי נפרד ממנו, אז כמובן שאפשר להתבסס עליו. למשל, אצל גוגל הבלוג שלהם מדבר על המוצרים שלהם ונקרא blog.google.
אבל אם הבלוג שלכם הוא כל הפעילות שלכם – אז כמובן שאתם חייבים לחשוב על שם מתאים. לא רק מתאים, אלא מתאים למטרה שאותה הצבתם לעצמכם.
לפיכך, אם המטרה היא ללמד את קהל היעד, תוכלו להתבסס על מילים הקשורות ללימוד ולנושא הבלוג שלכם.
3. קהל היעד שלכם
קהל יעד הוא אחד הדברים החשובים ביותר כאשר בונים בלוג. קהל היעד זוהי האוכלוסיה המיועדת להיכנס אל הבלוג שלכם ולהנות מהתוכן שלו. הם אלו שהולכים להיכנס שוב ושוב ולהפוך לקוראים חוזרים ואפילו ללקוחות שלכם.
אם קהל היעד שלכם הם צעירים או צעירות, אז ייתכן מאוד שתרצו להשתמש בשם בלוג שמתאים לשפה שהם מדברים בה, אולי סלנג מסויים, מילים ממשפטים שהם עושים בהם שימוש וכדומה.
אם הקהל שלכם חובבי אוכל, אז כל השמות היפים הללו כמו יאמיז, פודיס וכדומה – יכולים מאוד להתאים למקרה זה.
4. הגייה וכתיבה
בכל זאת, בלוג אתם כותבים. קהל היעד הוגה וקורא את הבלוג ואת השם שלכם. לכן חשוב מאוד לתת דגש גם על הנושא הזה, בכל זאת, אתם רוצים שיהיה קל לזכור אותו.
כדאי מאוד שהבלוג שלכם יכלול מילים ואותיות אשר קל לכתוב אותם בכתב וקל להגות אותם בעל פה. כדאי מאוד להימנע משימוש ברצף אותיות לא ברור או באותיות שעשויות להישמע בתור אות אחרת בשימושים שונים.
כמובן זה הזמן לציין כי מומלץ שהשם יהיה קצר יחסית וכזה שבמצב סביר קל לזכור אותו. שוב, אנחנו מדברים על מיתוג ויצירת מוצג וזה מאוד קריטי גם במקרה הנוכחי.
5. בדיקת דומיין פנוי
בלוג מחייב גישה אליו באינטרנט. הרי אתם רוצים שקהל היעד ייכנס אליכם לבלוג באינטרנט.
דומיין או בעברית "שם מתחם" או "שם תחום", הוא בעצם השם הייעודי של הבלוג או של אתר אינטרנט או של קישור מסויים. למשל, הדומיין שלנו הוא blogpress.co.il. אשר כולל את שם הבלוג ואת הסיומת הישראלית לדומיינים.
בחירת דומיין לכשעצמה היא הליך בפני עצמו, ועל זה אנחנו נכתוב פוסט בנושא (כולל הסבר איך ואיפה לרכוש). אבל לכרגע, אתם צריכים לדעת שהשם של הבלוג שאתם בוחרים, הוא פנוי כדי שתוכלו להגיש בקשה לרישום.
6. שם מסחר
דבר נוסף שכדאי מאוד לדעת הוא בעצם בדיקה שהשם שאתם מתכננים להשתמש בו עבור הבלוג שלכם, אינו שם מסחרי של חברה אחרת. שם מסחרי ניתן לבדוק אצל רשם סימני המסחר בישראל או בעולם, לפי העניין.
כך לדוגמה, אם יש לכם בלוג על קניות באינטרנט, בעייתי מאוד להשתמש בשם או המילה "Amazon", משום שמדובר על שם מסחרי של אתר הקניות הגדול בעולם.
איך לבחור שם לבלוג?
אוקיי, אז לאחר ההבהרות של הנקודות שנכתבו מקודם, כדי לבחור שם מתאים ומצליח לבלוג שלכם, מומלץ לפעול הדרכים והרעיונות הבאים:
1. רישום מילות השראה
צרו רשימה של מילות השראה שהן מתאימות לנושא, למטרה ולקהל היעד שלכם. כתבו את כל הרעיונות שעולות לכם לראש, אסוציאציות ורושם ראשוני כאשר מדברים על הנושא.
כך לדוגמה, אם יש לכם בלוג על אוכל (אנחנו אוהבים את הנושא).. אז המילים יכולות להיות: פוד, פודי, שולחן, מתכון, ביס, יאמי, טעים, קולינר, מטבח וכד'.
השתמשו במילים אלו כדי למצוא שם מתאים לבלוג שלכם – למשל אפילו על ידי שילוב בינהם.
2. השתמשו במילים נוספות
לא תמיד קבל לכתוב את כל המילים וההשראה בנושא מסויים. לעיתים כדאי מאוד לקבל רעיונות נוספים מכלים אלו: אתרי מילונים למינהם, אתרי מילים נפרדות, מילים הפוכות, מילים דומות, אתרי מתחרים וכד'.
אתרים אלו יכולים לתת לכם את המידע שלא חשבתם עליהם, כך שבהחלט תוכלו לנצל אותם למטרה זו.
3. הוסיפו קידומת וסיומת
לעיתים שם עצם מקורי או מילות מפתח נרדפות, הם כבר שמות לבלוגים או לאתרים מסויימים. לפיכך אפשר להוסיף קידומת או סיומת לשם העצם.
למשל אם המילה שבחרתם היא פוד (אוכל), אז אפשר להשתמש ב- פודיז, פודלי, מייפוד, היפר-פוד, אינטרפוד, פודנס וכדומה.
4. חברו 2 מילים רלוונטיות
שיטה נוספת היא חיבור של 2 מילות מפתח הקשורות לנושא, או מילה אחת כן ומילה שניה משלימה. אפשר להשתמש בכך בתור שם מחובר או שם המחולק ל-2 מילים.
למשל: בלוגפרס (הבלוג שלכם, בלוג + פרס), פייסבוק (פייס + בוק), וואטסאפ (ווטאס + אפ), ויצ'ט (וי + צאט) וכדומה.
5. טכניקה ספרותית
אפשר להשתמש בטכניקות ספרותיות (ויקיפדיה) שונות כדי למצוא את השם המתאים. טכניקות אלו הם הכלים בהם סופרים משתמשים בכתיבת היצירה שלהם.
אמנם לא כולם מתחום הספרות, וזה לא נושא פשוט, עדיין יש שיטות מסויימות שמנסות ליצור חרוזים, חזרה על מילה או תחילית ואמצעים שונים שעוזרים לכם ליצור את השם לבלוג.
6. השם שלכם
לא תמיד מתאים להשתמש בשם האישי או השם המלא לצורך הבלוג שלכם. אבל לפעמים זה מאוד מתאים, תלוי במקצוע שלכם ובסוג הבלוג.
אם יש לכם בלוג המבוסס על נושאים אישיים או נושאים מקצועיים על שירותים שאתם מציעים בתור אדם – יכול להיות שזה מתאים בהחלט.
7. מחוללי שמות
אפשרות נוספת היא שימוש בכלים הידועים בתור "מחולל שמות". כלים אלו למעשה מספקים לכם רעיונות לפי תחומים או לפי מילת המפתח שהזנתם. כך למשל, המחוללים יודעים להסיר אות מסויימת, להחליף אותה באות אחרת, לבצע חיבור מיוחד של מילים ועוד.
אפשר להשתמש בכלים שהם: namelix, wordoid, panabee, blogtyrant וכדומה.
—
עד כאן. אם יש לכם רעיונות נוספים כיצד ניתן ליצור שם או שיש לכם מקרה מיוחד שמצאתם את השם לבלוג שלכם, נשמח אם תגיבו כאן. נוכל גם להוסיף את הרעיון בכתבה.