כאשר אתם מעוניינים לפתוח בלוג מצליח באינטרנט, חשוב מאוד לדאוג שיהיה לכם אחסון בלוגים טוב (אחסון אתרים לבלוג). שירותי אחסון אתרים כוללים מגוון של כלים לבעל הבלוג שהופכים את העבודה לטובה ומהירה יותר.
בכתבה זו נסביר לכם מה חשוב לדעת כאשר בוחרים ואיך רוכשים.
מה זה אחסון בלוג (או בלוגים)?
אחסון בלוג (אחסון בלוגים) או בצורה אחרת שיכולה להיות אינטואטיבית יותר – אחסון אתרים לבלוגים – הוא שירות בה מנוהל התוכן והמידע של הבלוג שלכם. אם יש לכם USB ואתם שומרים שם תמונות או שיש לכם Drive / דרופבוקס שבו אתם מנהלים את הקבצים שלכם – אז אחסון לבלוג עובד בשיטה דומה.
יחד עם זאת, שירותי אחסון בלוגים כוללים גם דברים נוספים שהם מתאימים לאתרים ולאפליקציות ולא רק כדי לאחסן את התוכן שלכם שם. כלומר, אחסון לבלוג לא כולל רק אחסון של טקסט, תמונות, סרטונים, קבצים ואפילו בסיס הנתונים של האתר (הכי משמעותי) – אלא גם שירותים נוספים כמו התקנת אפליקציות ואתרים בקלות, שירותי אבטחת אתר, הוספת דומיין ועוד.
מה חשוב לדעת כאשר בוחרים אחסון לבלוג?
לפני שאתם רוכשים אחסון לבלוג שלכם, כדאי לשים לב לכמה דברים:
- סוג אחסון – האחסון הפשוט ביותר והוא הזול ביותר הוא אחסון שיתופי שבה נמצאים כמה אתרים על אותו שרת וחולקים זיכרון פנימי, שטח אחסון ועוד. בלוגים קטנים יכולים להתחיל עם זה ואז להתרחב לאחסון מורחב יותר כמו שרת וירטואלי פרטי, שרת ייעודי או אחסון ענן.
- חומרה – רוב חברות האחסון מציעות שרתים עם הכונן SSD, אלו כוננים נשלפים והם מהירים יותר. מומלץ לבחור אחסון שהשרת הוא כזה.
- מערכת הפעלה – קיימות 2 מערכות עיקריות לאחסון אתרים – וינדוס ו- לינוקס. לינוקס היא פופולארית יותר בגלל הגמישות שלה ולכן היא מתאימה ותומכת בשירותים נרחבים ובינהם אתר וורדפרס שבנוי על שפת PHP.
- לוח בקרה – לצורך הפעלת שירותים וכלים לאחסון אתרים, קיימות מערכות שונות ובינהם cPanel, Plesk וכד'.
- אבטחה ו-SSL – זוהי דרך באמצעותה מתקינים תעודת אבטחה לאתר כך שהעברת מידע אישי כמו כרטיס אשראי ואחרים יהיה מוצפן. כיום רוב האתרים עוברים ל-https גם אם לא מסחר אלקטרוני. אפשר להתקין באתר עם תעודת Let's Encrypt חינמית.
- גיבוי ושחזור – גיבוי ושחזור חשוב מאוד במקרים בהם הבלוג שלכם קרס או שניסיתם להתקין תוסף שלא עובד ופגע באתר. חשוב לוודא שיש לכם כזה וכל כמה זמן יש גיבוי – יומי, שבועי, חודשי – עדיף יומי.
- נפח אחסון – זהו השטח של האחסון כמה שאתם יכולים להוסיף קבצים, תמונות, סרטונים ותוכן נוסף.
אחסון בתשלום או בחינם?
מערכות ניהול תוכן מסויימות כמו וורדפרס, בלוגר וכדומה, מציעות אחסון בחינם שיושב על המערכת שלהם. אולם זו שיטה פחות טובה מסיבות רבות ומגוונות כמו למשל: אין לכם בעלות על הבלוג, לא להוסיף דומיין ללא רכישת חבילה יקרה, הגבלה של שירותים ועוד.
אחסון בתשלום, אמנם לא בחינם, אך עלותו כל כך זניחה כך שהתועלת עולה בכמה וכמה על העלות.
מחיר אחסון בלוג (אחסון אתרים עבור בלוגים)
אז כמה עולה לאחסן את הבלוג שלכם? מחיר / עלות אחסון בלוג משתנה מכמה פרמטרים ובינהם:
- גודל הבלוג (מספר משתמשים).
- מגוןן הכלים הכלולים בשירות אחסון.
- שירותים שיכולים להיות רק באמצעות רמת מחירים אחרת.
- סוג השרת (שיתופי זול יותר מאז ייעודי).
- מיקום החברה במחינה גאוגרפית – בישראל בדרך כלל המחירים יקרים יותר.
- איכות השירותים והשרתים של החברה.
- תחרותיות בשוק אחסון אתרים.
- ועוד.
איך רוכשים אחסון בלוגים (אחסון אתרי בלוג)
לאחר שהבנו מדוע לבחור באחסון חיצוני / פרטי בתשלום. כעת נותר גם להבין איך לרכוש שירותי אחסון אתרים ברמה טובה ואיכותית כדי שהבלוג שייפתח יהיה מצליח באמת. כפי שאמרנו לפני כן, אנחנו ממליצים על חברת האחסון שלנו – פשוט כי אנחנו משתמשים בה וזו הוכחה הכי טובה ולא סתם המלצה באופן אקראי.
כעת נותר גם להבין איך לרכוש שירותי אחסון אתרים ברמה טובה ואיכותית כדי שהבלוג שייפתח יהיה מצליח באמת. כפי שאמרנו לפני כן, אנחנו ממליצים על חברת האחסון שלנו – פשוט כי אנחנו משתמשים בה וזו הוכחה הכי טובה ולא סתם המלצה באופן אקראי.
1. אחסון אתרים Cloudways
כדי להתחיל, ראשית היכנסו לאתר חברת אחסון הענן Cloudways (קלאודוויז) שם תוכלו ליצור שרת משלכם ולאחסן את הבלוג שלכם. מזינים את קוד הקופון CLOUDONE ומקבלים הנחה של 25% למשך 3 חודשים!
כך זה נראה בעת הכניסה לאתר:
כדי להתחיל, באתר החברה לחצו על הכפתור הצהוב "Get Started Free" ואז תועברו לאזור רישום חשבון. שייראה כך:
בטופס הרישום יש לציין:
- שם פרטי, שם משפחה, אימייל וסיסמא, ולהסכים לתנאים.
- שאר השדות אינן חובה.
- ניתן גם להתחבר דרך חברות Google.
הרישום מאפשר לכם להנות מהשירות למשך 3 ימים ללא עלות וללא כל התחייבות.
לאחר לחיצה על "Start Free" תועברו לבחירת חבילה כמו שזה נראה כך:
בעמוד זה אתם ראשית כל בוחרים את הבלוג שלכם שהוא WordPress, נותנים שם לאתר (במקום Your Application בתמונה) ואז נותנים שם לשרת שלכם (אפשר שם של הבלוג או העסק).
בהמשך אתם בוחרים את ספק שירות האחסון, החברה שמציעה מחירים הזולים היא Digital Ocean (דיגיטל אושן). בשדה Server Size אפשר לבחור 1GB שהיא הכי פשוטה ובסיסית ומתאימה לבלוגים. בסוף צריך לבחור את מיקום השרת, מומלץ לבחור את המיקום הקרוב ביותר לפעילות שלכם כמו גרמניה או אנגליה (עבור בלוגים בישראל).
החבילה עולה בסך הכל 10$ בחודש וזה ממש זול בהשוואה לשירותים רבים בישראל או בעולם. במיוחד שמדובר על שרת שרק הבלוג שלכם נמצא בו, ללא אתרים שכנים שיכולים לעשות נזק בשירותי אחסון זולים מאוד.
זהו, עם לחיצה על "Launch Now" המערכת תיצור לכם שרת שלכם ושם מותקן הבלוג שלכם. דרך אגב, בלוג או אתר, בחברה זו ידועה בשם "אפליקציה" לכן אם אתם רואים או שומעים את המילה הזו, אז זו הכוונה.
2. אחסון אתרים FastComet
בעבר השתמשנו בשירות חברת FastComet (פאסטקומט), אך עברנו לשירות אחסון ענן של קלאודוויז כמו שכתוב לפני כן. הסיבה לכך – הבלוג שלנו גדל ואנחנו צריכים ניהול עצמאי יותר. אבל, אם אתם מחפשים שירות אחסון אתרים זול יותר מאשר קלאווויז, ואתם לא בטוחים, אז אנחנו כמובן ממליצים על חברת האחסון הקודמת שלנו.
כדי להתחיל, יש להיכנס לאתר האינטרנט של FastComet ומשם נסביר לכם על איך לבחור חבילה עד להתקנת הבלוג שלכם. כך זה נראה בלחיצה על הקישור:
כדי להתחיל יש ללחוץ על "Start Now" ואז תועברו לאזור בחירת חבילת האחסון. המחירים משתנים מעת לעת וניתן לבחור את החבילה הבסיסית ביותר "FastCloud" שעלותה בין כ-3$ ל-4$ לחודש לתקופה ראשונה ואז המחיר משתנה ל-10$ לחודש שהוא המחיר הקבוע של החבילה הזו.
כך זה נראה:
בשלב הבא, המערכת תבקש מכם לקבוע את הדומיין הראשי של חבילת האחסון:
- אם אין לכם דומיין תוכלו לרכוש דומיינים עם סיומות שונות כמו com, net, org ואחרים.
- אם יש לכם דומיין ישראלי (עם סיומת co.il) או דומיין אחר שאיתו תרצו להשתמש – בחרו "I already have a domain" והזינו אותו שם.
כך או כך, בסוף התהליך יש ללחוץ על הכפתור הירוק "use this domain".
בסופו של דבר תועברו לעמוד הכולל הזנת פרטים אישיים, ופרטים בנוגע לרכישת שירותי האחסון. בסוף העמוד יש לציין את מיקום השרת שאיתו תשתמשו עבור הבלוג שלכם. יש לבחור את המיקום הקרוב עבורכם.
איך להתקין בלוג וורדפרס?
מיד עם השקת השרת שלכם בעת בחירת החבילה, המערכת יוצרת לכם אפליקציה (כמו שאמרנו, המשמעות היא בלוג או אתר) מבוסס וורדפרס ומותקנת על השרת שלכם. לכן, למעשה רק צריך לחבר את הדומיין, להוסיף תעודת אבטחה ואתם מוכנים לצאת לדרך.