סטודיו נתונים של גוגל (דאטה סטודיו) – איך להשתמש עבור הארגון שלכם

סטודיו נתונים של גוגל (דאטה סטודיו – Google Data Studio) מאפשר ליצור לוחות בקרה וגם דוחות דינאמיים וויזואליים עם התחברות לממשק נתונים כמו גוגל אנליטיקס.

בעזרת סטודיו נתונים של גוגל ניתן:

  1. להתחבר למגוון של מקורות נתונים.
  2. הצגת נתונים באמצעות לוחות מחוונים ודוחות מעניינים, דינאמיים ואינטראקטיביים.
  3. שיתוף עם גורמים אחרים בארגון ושיתוף פעולה עמם.

איך להשתמש בכלי סטודיו נתונים של גוגל?

הרשמה והתחברות

הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא להירשם לאתר, זאת עליכם לעשות בעזרת כניסה לאתר: https://datastudio.google.com והתחברות באמצעות חשבון ה-Google שלכם. ייתכן ותידרשו להסכים לתנאים כדי להשתמש בכלי.

ניווט והבנה

למעלה באמצע תוכלו להתחיל כבר עם דוח חדש, תוכלו להתחיל דוח חדש ריק או לבחור תבנית מוכנה מראש אשר גוגל הכינו עבורכם.

מתחת לכך מופיעה שורת התפריט המכילה לשוניות: כל הדוחות, דוחות שלכם, דוחות ששיתפו איתכם, אשפה. בצד השני מופיע מנוע חיפוש שבעזרתו תוכלו לחפש שם של דוח, לאחר שצברתם הרבה דו"חות, זהו כלי מצויין לחפש במהירות.

מתחת לשורת התפריט בצד שמאל יופיעו לשוניות: דו"חות, מקורות נתונים והגדרות משתמש, ובאמצע מתחת לשורת התפריט יופיעו לכם כל הדו"חות תחת אותה לשונית של התפריט.

חיבור למקורות נתונים

כפי שהסברנו לפני, ניתן ליצור דוח ריק או להשתמש בתבנית מוכנה מראש. אבל הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להתחבר למקורות נתונים, כיוון שהתבניות שם הם רק דוגמאות. מקורות נתונים הם אפליקציות אחרות כמו גוגל אנליטיקס (אמנם זה גם שירות של גוגל, אבל המוצרים שונים והם לא מחוברים אחד לשני).

על מנת להתחבר למקור נתונים עליכם ללחוץ על הלשונית "Data Sources", בצד שמאל מתחת לתפריט. לאחר מכן, לחצו על הפלוס "+" בצד ימין למטה. כעת יופיעו לכם בצד כל מקורות המידע והנתונים שאתם יכולים להתחבר אליהם כגון: גוגל אנליטיקס, קונסולת חיפוש, גוגל אדוורדס, יוטיוב אנליטיקס, ועוד.

בואו נבחר לדוגמה: גוגל אנליטיקס, ברגע שתלחצו על גוגל אנליטיקס, תצטרכו לאשר ייבוא נתונים אל סטודיו נתונים. לאחר שתאשרו, תוכלו לראות את כל החשבונות שלכם בגוגל אנליטיקס תחת אותו משתמש, לחיצה על אחד החשבונות תראה לכם את כל הנכסים באותו חשבון, בלחיצה על אחד הנכסים תראו את התצוגות הזמינות באותו נכס.

לאחר שלחצתם על התצוגה שאתם רוצים לראות, בצד ימין למעלה לחצו על חיבור (Connect). יופי, כעת יופיעו לכם כל סוגי הנתונים שלכם, ברגע זה תוכלו ליצור את הדו"ח שלכם, לחצו על "Create Report" (יצירת דוח).

**טיפ: בשלב יצירת דוחות תוכלו בדו"ח אחד לשלב כמה מקורות נתונים. לדוגמה בדו"ח אחד גם נתונים של גוגל אנליטיקס וגם גוגל אדוורדס.

יצירת הדו"ח הראשון

בהמשך לשלב הקודם, כעת אתם יכולים ליצור את הדו"ח הראשון שלכם בכלי סטודיו נתונים של גוגל. כעת ייפתח לכם מסמך כמו מחברת חשבון ומעליו תפריט בו תוכלו לבחור סוגים של נתונים: טבלאות, תרשימים, טקסט, כותרות ועוד.

כאשר אתם לוחצים על גרף לדוגמה, אתם לוחצים על מחברת החשבון, וגוררים ויוצרים תרשים. אם בחרנו גוגל אנליטיקס לדוגמה, ייפתחו לכם פעילות באתר על ציר ה-Y ו- זמן על ציר ה-X. בחלון בצד ימין, יופיעו לכם 2 לשוניות: נתונים ועיצוב. כך תוכלו לנהל את הנתונים שיוצגו בגרף, וגם לעצב אותם כפי שאתם רוצים. אותו דבר כאשר אתם בוחרים גרף אחר או אפילו טבלה.

לאחר שסיימתם את עריכת הדו"ח לחצו בצד ימין למעלה על הכפתור ערוך, וכך כעת אתם יכולים להשתמש בדוח שלכם כמשתמש ולא כעורך.

שיתוף עם הצוות

סטודיו נתונים של גוגל מאפשר לכם לשתף את הדוח עם שותפים או צוות בחברה, וזאת על ידי לחיצה על שיתוף, ליד סמל המשתמש שלכם. בחלון הפנימי שייפתח לכם תיהיה לכם 2 אפשרויות שיתוף:

  1. על ידי קבלת קישור שיתוף (בדומה לגוגל דרייב).
  2. על ידי הזנת שמות או מיילים בשדה, להם תוכלו להגדיר האם הם יכולים לערוך את הדוח שלכם או לצפות בלבד.

זהו, כעת אתם מוכנים, אבל זה לא הכל, אנו מציעים לכם לראות גם סרטון של גוגל שמסביר איך ליצור את הדוחות, אמנם באנגלית, אבל אתם יכולים להוסיף כתוביות מתורגמות אוטומטית.

תגיות:

הוספת תגובה

הוספת תגובה

נטולינק Netolink
Logo